Pages

decembrie 06, 2010

filmul de luni seara V

profit de caracterul cinematografic al acestei scrieri ca sa-i spun la multi ani(ce-i drept, cu o intarziere de sase zile) lui woody allen, unul dintre cei mai buni regizori de la lumiere-si incoace(cand il iei model pe ingmar bergman trebuie sa-ti dai toata silinta sa fii la inaltime:)! mai am de vazut destul de multe dintre filmele lui, dar de cate ori am vazut annie hall cred ca se compenseaza:). traditionalul romanesc: la multi ani maestre!
take the money and run(woody allen, 1969)

un gand bun si pentru leslie nielsen!

ok, acum sa trecem la vedeta scrierii asteia! be kind rewind(2008) intra si el in galeria filmului de luni seara! regia si scenariul ii apartin lui michel gondry, geniul din spatele lui eternal sunshine of a spotless mind! be kind rewind nu face parte din categoria, cum sa-i spun, de award winner, dar iubitorii de filme il vor indragi!
pe langa distributia afisata in posterul alaturat, merita sa le mai adaug pe mia farrow, dar si pe melonie diaz! pe scurt subiectul: jack black sufera un accident in urma caruia se magnetizeaza si distruge astfel toate filmele de pe caseta din magazinul de inchirieri unde lucreaza mos def si care ii apartine lui danny glover! black si mos sunt nevoiti astfel sa faca ei insisi remake-uri ale filmelor pierdute si sa le puna pe casete! sa le suedizeze cu alte cuvinte:))! ce a rezultat va las sa descoperiti singuri. doar atat mai spun: am murit de ras la remake-urile de la ghostbusters, robocop ori driving miss daisy(chiar daca pe asta nu l-am vazut)! 

cu adevarat un film placut, mai ales daca stii si filmele care sunt "refacute"! facem abstractie de caracterul usor a la jack black dat filmului(desi aici merge de minune) si de scenariul silly pe alocuri, dar, cum spuneam, nu e un film de mers cu el la festivaluri, si rezulta un film minunat de vizionat luni seara:)
mai jos trailerul pentru mai multe detalii. be kind rewind enjoy!