Pages

august 14, 2011

payback time sau rise of the planet of the apes

au facut o obsesie vesticii din introducerea lui "rise" in mai toate productiile lor-cel putin in ultima vreme. s-or gandi ca astfel ii impulsioneaza si pe economisti, ca poate, poate or da si ei rise, rise la burse...
revenind acum la tema centrala a scrierii asteia: ultimul film din categoria planetei maimutelor(primatelor sa nu jignesc), care a dat peste cap previziunile specialistilor cu privire la incasari-asta ca sa mai zabovim putin in domeniul economic! marturisesc ca nu am vazut originalul, in schimb am vazut cateva continuari printre care si pe cea a lui burton(pe asta de vreo doua ori, ihi:)
rise of the planet of the apes dupa parerea mea nu e un prequel(alt cuvant la moda), ci mai degraba o re-interpretare a unei idei deja cunoscute; spun asta cu toate ca nu am vazut originalul...
putin despre film acum: trebuie sa fie interesant daca ma chinui sa-i dedic o intreaga scriere:D 
filmul e intr-adevar interesant si putea deveni mai mult decat interesant daca n-ar fi avut atatea sincope in scenariu!
 nu ma apuc sa le enumar acum ca nu are rost! vreau in schimb sa-l aduc putin la lumina pe andy serkis, cel din spatele lui caesar, care si-a mai adus pretiosul aport si la crearea lui gollum/smeagol ori a lui kong(ultimul:) si pe care il vom revedea-mai degraba il vom auzi- in les adventures de tintin(abia astept:)
in incheiere: in ciuda greselilor de care pomeneam mai sus, rise of the planet of the apes este cel mai bun film de pe filiera hollywood-iana pe care l-am vazut anul asta!

trailer pentru edificare:)