Pages

iulie 05, 2010

filmul de luni seara

prima insemnare dintr-o serie pe care o vreau cat mai lunga, cat mai variata si cat mai placuta!

primul film asupra caruia vreau sa ma opresc este 3:10 to yuma! recunosc, e mai mult a male movie, dar cred ca si femeilor le va placea, fie si numai din perspectiva distributiei:)! a aparut prin 2007 si eram nerabdator sa-l vad, fiind un fan al western-urilor(si acum mai tin minte secvente din casuta din preerie ori bonanza)! filmul mi-a placut pe loc, desi impuscaturile alea specifice vestului salbatic, sunt puse mai mult pe plan secundar, daca pot spune asta! ce mi-a placut cel mai mult a fost felul in care este prezentat fiecare personaj, developarea si dezvoltarea lui de-a lungul filmului; astfel, rusell crowe(ben wade) este seful unei bande de outlaws cu o personalitate puternica si foarte complicata cum se va vedea pe parcurs! bale(dan evans) e un fermier, invalid din pricina razboiului de secesiune, care incearca sa le ofere o viata decenta nevestei si celor doi copii, iar cand i se iveste ocazia unui castig ca sa ajute la escortarea lui crowe la gara din yuma, nu sta pe ganduri! nu sunt un bun povestitor, asa ca mai mult decat intriga nu o sa spun; e mai frumos sa te lasi surprins:)

ok, puncte forte(cu liniuta):
- filmul evolueaza lent, te pune in contact cu atmosfera si cu personajele, fara sa fie plictisitor(scenariu perfect);
- distributie impecabila, din care daca ar fi sa evidentiez pe cineva acela ar fi ben foster(pandorum), charlie prince in film,  adjunctul lui crowe;
- dialoguri potrivite cu actiunea care ajung la tine si raman cu tine(nu-mi vine in minte o replica acum, din pacate);
- finalul, care face toti banii(in cazul de fata, face sa merite descarcarea :)

punctele negative, cate sunt ele, luate in ansamblul filmului, nu conteaza deloc dupa parerea mea!
cam atat, vizionare placuta!(trailer nu pun, tot din dorinta de a nu "divulga" prea mult)

inchei clasic, cu un video al unei formatii alcatuita in exclusivitate din tobosari care canta in diverse formatii; de aici si numele drummer.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu