Pages

iulie 12, 2010

filmul de luni seara II

filmul de luni seara isi propune sa ofere ceva frumos si relaxant dupa o prima zi in campul muncii. dupa un weekend probabil agitat, in care nu ai timp sa te uiti la filme si dupa o zi de luni pe care eu personal o urasc, poti sa te rasfeti urmarind un film pe care vroiai sa-l vezi de ceva vreme, sau unul aparut recent, ori sa revezi ceva ce ti-a placut, etc. asta daca nu ai altceva de facut:)
asta seara mergem mai adanc in timp, prin 1988, si vorbim despre un film aparut atunci, ecranizare dupa un roman al nu stiu carui francez(sa ma ierte respectivul), si anume "dangerous liaisons"- legaturi periculoase. filmul arata cam ce faceau francezii in vechiul regim(ala pana la napoleon) cand nu mergeau la teatru, ori la opera: teseau intrigi, distrugeau familii si vieti si-si gaseau amanti! asta fiind o privire pragmatica asupra filmului! de la "jocuri" ce par nevinovate la inceput, chiar amuzante, filmul capata apoi o nuanta dramatica, lasandu-ma la final cu ceva lacrimi in jurul ochilor! insist asupra faptului ca nu sunt un bun povestitor, asa ca nici nu-mi trece prin cap sa incerc sa spun despre ce e vorba in film!
       las imaginile de mai jos sa vorbeasca.

   

distributie: glenn close(adorabila), john malkovich(genial ca de obicei), michelle pfeiffer(un rol emotionant), o uma thurman la vreo op'spe ani(delicioasa), un keanu reaves putin cam confuz(cred ca anticipa viitoarele roluri).
partea proasta a filmului e ca nu a primit destule oscaruri!
ce-ar mai fi de spus decat: it's beyond my control(pentru cine n-a urmarit filmul, o sa inteleaga atunci cand o va face)!
vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu