Pages

ianuarie 27, 2013

do you know what nemesis means?

o sa fie o scriere aglomerata:)
pana sa intru efectiv in nucleul scrierii un mic ocol: vad ca mai toate televiziunile si implicit jurnalistii subsemnati acestora, cand vorbesc despre 24 ianuarie folosesc expresia "mica unire". eu inteleg ca in romania de astazi becalo-basesciana nu se mai pune mare pret pe lucrurile cu adevarat importante, dar chiar si asa atributul evenimentului tocmai amintit mi se pare nu doar nefericit ci si absolvit de vreo valoare istorica, morala, umana mai ales. "s-au unit doua amarate de principate, mica unire!" evenimentele cuprinse intre 5 si 24 ianuarie 1859 au pus bazele statului roman, l-au pus pe harta europei, au adus legi si institutii, partide politice si, poate cel mai important, independenta. fara 24 ianuarie nu stiu cum ar fi aratat anul 1918! asadar, dupa judecata mea, mica unire nu isi gaseste justificarea-se transforma intr-un eveniment minor pus la cale de niste insi carora generatiile viitoare n-or sa le mai stie nici numele!

am sa mai zabovesc acum, nu foarte mult, asupra celui mai recent film al lui tarantino, django unchained(consider ca ultima imagine a scrierii precedente nu e "chiar" suficienta:). zabovesc asupra unui aspect mai exact:
brick top(alan ford)-snatch(2000)

calvin candie(leonardo dicaprio)-django unchained(2012)

"Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me".

dinti galbeni, declamare, priviri mirate ale ascultatorilor, ben-yorick, porci,caini; ma intreb daca proprietarul candieland-ului a calculat in cat timp consuma cainii lui un cadavru...nu as vrea sa ma gasesc niciodata in preajma unor asemenea persoane:)

pentru partea video o insiruire de imagini din fish tank-andrea arnold(2009); fondul sonor este asigurat de california dreamin'-bobby womack-, melodie care se regaseste si in film "dublata" de michael fassbender. am spus eu ca e o scriere aglomerata:)-poate o sa revin candva cu mai multe lucruri despre fish tank;
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu